zaterdag , 23 september 2017

Jim Bakkum en Nielson op zoek naar ‘The Band’

‘The Band’, de nieuwe talentenjacht van FOX en VTM, start vandaag met de zoektocht naar een Nederlandstalige popgroep. Presentatoren Jim Bakkum, Laura Tesoro en Niels Destadsbader trappen de opnames af en gaan samen met Nederland en Vlaanderen op zoek naar nieuw mannelijk zangtalent. De jury bestaat uit: singer-songwriter Nielson, danscoach Min Hee Bervoets, voorheen jurylid bij ‘So You Think You Can Dance’, de Vlaamse rapster Slongs Dievanongs en de Vlaamse zanger Kris Wauters. ‘The Band’ is te zien vanaf vrijdag 17 februari op FOX.
Logo THEBAND.jpg
Jim, Laura en Niels ontvangen de komende dagen tientallen kandidaten in de AED Studio’s in Lint. Zij performen individueel met een zelfgekozen Nederlandstalig nummer voor de publieksjury die bestaat uit 25 kinderen, 25 jongens, 25 meisjes en 25 ouders. De kandidaat die drie van de vier tribunes ziet openen, zet zijn auditie voort voor juryleden Nielson, Min Hee, Slongs en Kris. Voor wie geen meerderheid van de publieksjury weet te overtuigen, houdt het avontuur bij ‘The Band’ op. Alleen de beste kandidaten komen in aanmerking voor een plek in de liveshows, later in het voorjaar van 2017. In de liveshows wordt uiteindelijk de nieuwe popgroep gevormd.
Nielson: “Het is een kunst om Nederlandstalige muziek cool te laten klinken. Als we jongens vinden die dat kunnen, is de missie voor mij geslaagd. Tijdens de audities ga ik het meest letten op timing en ritme, wat erg belangrijk is bij het zingen. Tijdens het maken van mijn eigen muziek leg ik de lat hoog en dat zal ook in ‘The Band’ het geval zijn. Ik ga echt op zoek naar jongens die van Nederlandstalige muziek houden en er een eigen twist aan willen geven. Dat ik vanaf de eerste rij mee mag zoeken naar nieuwe talentvolle artiesten, is een groot avontuur waar ik bijzonder naar uitkijk!
‘The Band’ wordt geproduceerd door TvBastards.
Uitzending:
‘The Band’: vanaf vrijdag 17 februari om 20.30 uur op FOX en VTM.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

De grootste hitseries dit najaar direct te zien op FOX

FOX is dé seriezender van Nederland. Dit najaar zijn voor het eerst de zes grootste hitseries ...