woensdag , 20 september 2017

Gravity Rush 2 Review

Gravity Rush was misschien wel een van de beste spellen waar niemand ooit van had gehoord, dit kwam vooral door het feit dat het een psvita exclusive was. Gelukkig mogen we nu van ‘Gravity Rush 2’ gaan genieten en hopen dat dit een nog beter game wordt dan dat het eerste deel al was. Of dat is gelukt lees je hieronder!

deze review zal lichte spoilers bevatten uit het eerste deel dus mocht je die niet gespeeld hebben lees dan op eigen risico verder

Ergens tussen het einde van het eerste deel en het begin van Gravity Rush 2 ben je opgeslokt door een gravity storm. Tijdens deze storm raak je Dusty kwijt, waardoor je het eerste deel van de game dus zonder je krachten moet doorlopen, aangezien Dusty de bron van je krachten is.

Gravity Rush 2 speelt zich een tijdje na het eerste deel af, we leren al snel dat Kat (het hoofdpersonage uit deel 1) is opgeslokt in een Gravity Storm en daarbij haar trouwe compagnon Dusty (de source van al haar krachten) is kwijtgeraakt en hierdoor als een normaal persoon moet werken voor haar geld, dit doet ze samen met Syd (ook een bekende uit deel 1) in het Banga Settlement wat eigenlijk een groot vliegend dorp is waar iedereen de kost verdient als mijnwerker.

Het eerste deel van het spel speel je dus zonder krachten en dit is gelijk ook een van de saaiere delen van het spel, het verhaal op zichzelf is niet zo heel spannend dus je gaat je zonder je krachten al heel snel vervelen en wat mij betreft had er in het begin wel wat meer tempo in mogen zitten.

Gelukkig krijg je na een tijdje je krachten terug en dan mag het spektakel beginnen! Diegene die het eerste deel hebben gespeeld weten hoe goed het voelt om zonder zwaartekracht door de lucht te vliegen, en in het tweede deel is dit alleen nog maar indrukwekkender geworden, het grootste deel van het spel speel je in een open wereld die er ontzettend goed uitziet dus je kunt je voorstellen hoe episch het voelt als je daar met hoge snelheden doorheen vliegt. Dat “vliegen” zal trouwens voor de nieuwkomers wel even wennen zijn maar als je na een tijde de controls goed beheerst zal ook jij als een echte ‘Gravity Queen’ de zwaartekracht kunnen temmen.

Nieuw in het tweede deel zijn de extra krachten die je kunt leren. In het eerste deel kon je de richting van de zwaartekracht aanpassen maar nu kun je ook de hoeveelheid aanpassen. Gebruik je de Lunar-krachten dan ben zo licht als een veertje, maar met de Jupiter krachten ben je juist sloom en zwaar waardoor je meer destructie kunt aanrichten. Daarnaast zijn er nog een hele hoop optionele dingen die je kunt ontdekken om Kat sterker te maken die het zeker de moeite waard maken om alles te onderzoeken.

Ik heb hierboven al genoemd dat de besturing vooral voor beginners moeilijk is om onder de knie te krijgen, gelukkig lukt dit met oefenen al vrij snel. Iets wat je niet onder de knie kan krijgen en iets wat zeker belangrijk is in een spel als deze is de manier waarop de camera je soms ontzettend tegenwerkt. De camera maakt soms ontzettend rare bewegingen waardoor je compleet gedesoriënteerd raakt en totaal je gevoel van richting kwijtraakt, nu is dit misschien met een spel wat draait om het veranderen van de zwaartekracht wel de bedoeling maar het kwam voor mij vooral chaotisch over en nam me soms heel erg uit het spel.

Naast het iets tegenvallende hoofdverhaal heb je ook nog de ruimte om side-quests en online activiteiten te doen en dit is waar het spel echt shined. Er is namelijk zo ontzettend veel te doen buiten het hoofdverhaal om te doen. Zo kun je bijvoorbeeld met je fotocamera foto’s maken die andere spelers dan weer kunnen zien, hiermee kunnen spelers elkaar hints geven om geheime schatten te vinden. Hoewel dit misschien ontzettend suf klinkt is dit een feature waar ik me ontzettend mee heb vermaakt!

Conclusie

Gravity Rush 2 is voor iedereen met ps4 een absolute aanrader! Het zweven door de open wereld is adembenemend en de gameplay is in de grootste gevallen ontzettend vermakelijk en het spelen met zwaartekracht is iets waarvoor ik het spel nog steeds opstart. Daarnaast is er ook met het online schatzoeken nog een hoop vermaak te halen.
Nu is het niet alleen goud dat blinkt en heeft Gravity Rush 2 ook zeker zijn minputen, de camera werkt zeker niet altijd mee en na een paar keer kan dit flink irritant worden. Daarnaast is het hoofdverhaal ook zeker niet super interessant en had er vooral in het begin wat meer tempo in gemogen, maar al met al is Gravity Rush 2 absoluut een aanrader!

About Cas van Eldonk

Pc/ps4 Filmfanaat Comic Fan

Check Also

Xbox One X pre-orders vanaf vandaag beschikbaar & lijst Xbox One X Enhanced games groeit tot meer dan 130

Vorige maand op gamescom heeft Microsoft de pre-orders onthuld voor de Xbox One X Project ...