zondag , 24 september 2017

Dragonball Xenoverse 2 Review

Het is alweer de tweede Dragonball titel op de Current Gen, waar het eerste toch nieuw aanvoelde en met goede innovaties kwam is het wachten wat deel 2 ging brengen. Deze is ondertussen uitgekomen en de klanken zijn nogal verschillend. Wat wij ervan vonden lees je hieronder. 

De game borduurt voort op de formule, je creert weer een held en neemt het samen met de helden en schurken uit de serie op tegen mysterieuze schurken die de tijdlijn verstoren. Hier is eigenlijk vrij weinig aan veranderd, zelf het verhaal is praktisch hetzelfde, inclusief de vijanden. Dit is best jammer om te zien. Zo had er qua verhaal meer ingezeten, het voelt nu in het begin meer van hetzelfde. Zoals gezegd is het hoofdverhaal grotendeels gelijk en zit er hier en daar wel een twist in, zo worden er nu door de tijdlijn gevechten andere schurken gerecruteerd om zo het gevecht te steunen. Het is een leuke twist, zo kwam ik in me gevecht met Cell Jr ineens tegen een leger aan Metal Cooler. Het biedt je net dat stukje meer in een eigenlijk leeg verhaal. Wel is het mooi om te zien dat de stad waarin je loop een flink stuk is gegroeid. Deze is opgedeeld in diverse secties, waaronder ook wat bekende locaties uit Dragonball Z, elk met zijn eigen missies en taken. Zo kan je in de leer bij Hercule of je aansluiten bij Frieza om daar in de rang te stijgen.

60bfbe676c68bb42bc2bc08e4cac522a_1920_kr

Hierna volgende missies, deze bestaan merendeels uit meerdere locaties waar je op diverse locaties de vijand versla, het is ook mogelijk om vrij rond te lopen en wat items te vinden in de wereld. Het is net als in deel 1 en er zit weinig nieuwigheid in. Ditzelfde geldt eigenlijk voor het multiplayer gedeelte, dit is overigens wel het leukste gedeelte. Je kan namelijk tot vier spelers samen spelen, enkel voegt het niet heel veel toe aan de game of aan het gevecht. Ideaal natuurlijk als je die ene boss niet kan verslaan en dan een sterkere vriend erbij krijgt, maar meer dan dat is het ook niet.

Laten we het even hebben over de gameplay, toch het geen waar je deze game voor ga halen. De actie is snel en voelt ook weer vertrouwd. Heb je deel 1 gespeeld zul je weinig moeite hebben om de knoppen onder de knie te krijgen. Het is het zelfde recept, wij speelde deze op de Xbox dus de knoppen voor de PS4 zijn anders, maar X is gewoon weg de basic attack, Y is een heavy Attack, B is je KI. Door middel van je LT knop dash je naar je vijand en met RT haal je je aanvallen tevoorschijn. Het werkt allemaal gewoon lekker en makkelijk. Je hoeft niet moeilijk na te denken als je een blast wil uitvoeren je kies gewoon de juiste knoppen. Ook hier schuilt weer een klein minpuntje, alle aanvallen in de game zijn gewoon te koop in de winkels, hierdoor zal je vaak zien dat mensen dezelfde aanvallen gebruiken. Enige vorm van uniekheid is ver te zoeken.

02-2

In de gevechten zit weinig rust, dit kan in je voordeel werken aangezien je door kan vliegen op je vijand om deze weer met een combo tegen het lijf te gaan. Hierin zit meteen ook een nadeel, dit kan namelijk ook tegen je werken. Zo kwam ik in een gevecht niet in me blok modus en dit resulteerde erin dat ik zo lang werd gehit dat ik uiteindelijk K.O. was. Het geeft natuurlijk wel genoeg voldoening als je het zelf tot in de puntjes uitvoert en je een Hit combo van 50 noteer.

Wat natuurlijk van het grootste belang is is het gevoel van Dragonball, het nostalgische bij het herspelen van iconische missies uit het verleden. De cutscenes die zeer leuk in elkaar zijn gezet en je toch dat mooie gevoel terug geven. Ik kan dan ook languit op de bank deze game spelen en genieten van de cutscenes en alles wat de wereld mij te bieden heeft. Helaas is hier ook iets over te klagen, de synchronisatie tussen beeld en geluid loopt het merendeel van de tijd niet gelijk, dit heeft   bij mij met series al wat irritatie laat staan bij Dragonball.

35315-4

De game doet het overall gewoon redelijk tot goed, er zit veel in de game om je bezig te houden. Helaas mist het op sommige punten net dat beetje extra om echt te excelleren. Ben je fan dan heb je de game natuurlijk al in bezit, wil je lekker een vechtgame in co-op spelen dan zou ik deze halen, wil je een goede vecht game dan kan je hem beter even laten liggen.

 

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)