donderdag , 21 september 2017

Documentaire I AM BOLT over snelste man ter wereld vanaf 28 november op DVD en Blu-ray

De documentaire I AM BOLT biedt de kijkers een uniek inzicht in het leven van een levende Olympische en sportlegende, boezemvriend, teamgenoot en zoon. Nooit eerder genoten filmmakers zo’n vrijheid bij het volgen van ‘s werelds snelste mens tijdens het trainen, reizen en relaxen. De film wordt vanaf 28 november wereldwijd vertoond in de bioscoop en verschijnt ook op DVD en Blu-ray.

Voor het eerst krijgt het publiek echt te zien wat het betekent om Usain Bolt te zijn. De filmploeg, die ongeëvenaarde toegang kreeg tot alle facetten van zijn leven op en naast de piste, registreerde niet alleen zijn slopende trainingsprogramma en de grote tegenslagen en uitdagingen die hij moest overwinnen om zijn dromen op het globale podium waar te maken. Ook de rustige momenten tussendoor, met vrienden en familie, komen uitgebreid aan bod.

Aan de hand van archiefmateriaal uit Usains jeugd, diepgravende interviews met mensen uit zijn entourage – zijn ouders, beste vrienden, manager, coach en college-atleten – en fascinerende beelden die de man zelf heeft maakte tijdens de periode in zijn loopbaan en leven die zijn nalatenschap zou bepalen, biedt I AM BOLT een intiem portret van een icoon dat wereldwijd op handen wordt gedragen.

Over de nakende release van de film liet Usain het volgende los: “Mijn doelstelling met het draaien van deze film is de mensen te laten zien hoe mijn leven er echt uitziet… Wat ik heb doorgemaakt om op dit punt te belanden, de ups en de downs, en om te tonen wat ik denk en voel. Ik weet dat veel mensen, overal ter wereld, het gevoel hebben dat ze me al kennen, maar ik kijk ernaar uit om iedereen, met I AM BOLT, te laten zie hoe ik echt ben.”

Beeldpbbolt2.jpg

Op maandag 28 november zal de negenvoudige gouden medaillewinnaar en houder van de Olympische Triple Treble-titel zijn bioscoopdebuut extra luister bijzetten met een acte de présence op de wereldpremière van de film in Leicester Square, Londen. De film en de entree van de gasten op de  rode loper zullen simultaan doorgezonden worden naar bioscoopzalen over de hele wereld. Na de vertoning zal een internationaal cinemapubliek verrast worden op een exclusief interview met Usain.

I AM BOLT werd gefilmd op locatie in Beijing, Rio, Londen, Duitsland en Jamaica en is een productie van Fulwell 73, makers van de bejubelde documentaires Class of ‘92 en In the Hands of the Gods, in samenwerking met Doyen Global.  De regie was in handen van Gabe Turner en Ben Turner. I AM BOLT is een productie van Leo Pearlman, met Simon Oliveira, Matthew Kay, Ricky Simms en Nugent Walker als uitvoerend producten en wordt internationaal verdeeld door Universal Pictures Home Entertainment Content Group.

 

Check hier de trailer

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Eerste trailer TOMB RAIDER gelanceerd – Vanaf 15 maart 2018 te zien in de bioscoop

Het lot van de mensheid rust in haar handen. Alicia Vikander is Lara Croft.