zondag , 24 september 2017

Competitie Mario Kart voor 65-plussers gaat van start!

De E-Sports Game Arena, die deze zomer de eerste e-sports locatie van Nederland opent, zal naast nationale gamecompetities voor de beste gamers vanaf 4 september ook een Mario Kart-competitie voor ouderen starten met een prijzenpot van € 10.000.

In samenwerking met het Ouderen Innovatiefonds gaan wij in alle 12 provincies Mario Kart-toernooien organiseren voor 65+’ers. De winnaars van elk toernooi plaatsen zich voor de competitie die elke week wordt gespeeld vanuit de E-Sports Game Arena in Alphen aan den Rijn.

Onze oprichter, Thomas Runhart, vertelt hoe het idee is ontstaan: “Deze zomer opent onze eerste vaste locatie, helemaal gericht op gaming. Omdat onze doelgroep voornamelijk uit jongeren bestaat, zal de Arena vooral in de avond en weekenden gevuld zijn. Om ook overdag reuring in de locatie te hebben kwam het idee om iets met ouderen te gaan doen. Eigenlijk bereiken we op deze manier hetzelfde doel als we met jongeren hopen te doen; ze uit het isolement van huis krijgen en ze in een sociale omgeving brengen waar ze toch met hun passie bezig kunnen blijven.”

Ook Bertus Praatman, vertegenwoordiger van het Ouderen Innovatiefonds, ziet kansen:
“De afgelopen jaren zien we dat de ouderen minder buiten komen en steeds langer aan hun beeldscherm gekleefd zitten. Door hen mee te laten doen aan een sociale gamecompetitie kunnen zij verbinding vinden met anderen en zich weer even jong voelen. De technologie van nu sluit op deze manier aan op de wensen van nu. Wat is er nu mooier dan ouderen met een glimlach op hun gezicht samen Mario Kart te zien spelen?”

Met dank aan het Ouderen Innovatiefonds kunnen we dezelfde kwaliteit als onze professionele competitie bieden. Dat betekent dat we de ouderen naar de locatie kunnen halen, een grote prijzenpot kunnen bieden en een volwaardig internet-tv-programma kunnen maken. De game-ouderen zullen ware sporthelden worden doordat er een soort Voetbal International-programma om de competitie heen wordt gemaakt. Een voorbeschouwing, interviews en ook commentatoren horen hierbij. Een aantal verzorgingstehuizen in Midden-Nederland heeft al interesse getoond om de competitie te laten zien. Dit zorgt voor veel kijkers, maar stimuleert ook fans van de ouderen om naar de locatie te komen.

We kunnen niet wachten tot het zover is. Bedrijven die interesse hebben om samen te werken of te sponsoren in de ouderencompetitie, nodigen we van harte uit om contact met ons op te nemen via info@esportsgamearena.nl.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)