woensdag , 20 september 2017
Als de Dijken Breken That's Gaming

‘Als de dijken breken’ eind januari op DVD en BR

Na wekelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers aan de buis te hebben gekluisterd, brengt DFW eind januari de populaire EO-serie ‘Als de dijken breken’ uit op DVD en Blu-ray. Op de schijfjes staan alle zes de afleveringen en de ‘making of’ van de rampenserie, die momenteel ook in Vlaanderen een enorm kijkcijfersucces is. In de hoofdrollen schitteren Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters, Bianca Krijgsman, Aart Staartjes en Frank Lammers.

Niet alleen het publiek is lovend; ook de critici roemden de serie om de durf en originaliteit. Zo schreef Hanna Bervoets in de Volkskrant. “Ik heb lang niet meer zo betrokken naar een Nederlandse serie gekeken. Het is wat mij betreft nu al de beste nieuwe Nederlandse dramaserie van het jaar.“
De special effects werden breed geroemd, en het AD schreef over de cast: “Ook een verademing: Gijs Scholten van Aschat in de hoofdrol van minister-president Kreuger. Eindelijk weer eens een fris gezicht.”

Over de serie:
‘Als de dijken breken’ vertelt over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en delen van Vlaanderen. Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat blijft er van Nederland over als zich anno nu een watersnoodramp voltrekt? De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Wat zijn de rampzalige gevolgen? Hoe bouw je je leven, en hoe bouwen we Nederland weer op? Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken. Zes van hen volgen we in een meeslepende en indringende mozaïekvertelling over relaties in zwaar weer, een landsbestuur onder druk en de veerkracht van een natie.

De serie is een co-productie van de EO en de Vlaamse omroep VRT in samenwerking met Joco Media en Menuet. De regie was in handen van Hans Herbots (Flikken, Vermist), scenario’s door Karin van der Meer (Penoza, Zwarte Tulp, Nieuwe Buren) en Maarten Lebens (Moeder, ik wil bij de revue, Toscaanse bruiloft) en Wout Tielemans schreef de Vlaamse dialogen.

Verkrijgbaar vanaf 27 januari.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

De grootste hitseries dit najaar direct te zien op FOX

FOX is dé seriezender van Nederland. Dit najaar zijn voor het eerst de zes grootste hitseries ...

  • wesley wentelteef

    nu maar hopen dat in seizoen 2 de dam het volhoud.