zondag , 24 september 2017

Achter de schermen bij NASA in Hidden Figures

De film HIDDEN FIGURES die hoge ogen gooide bij de jury’s van iedere grote awardshow is vanaf 28 juni verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. In dit waargebeurde drama zien we hoe drie Afro-Amerikaanse vrouwen in een tijd van extreme rassenscheiding een cruciale, maar ondergewaardeerde rol spelen in een van de grootste doorbraken in de geschiedenis van de ruimtevaart. HIDDEN FIGURES is een hartverwarmende en inspirerend verfilming van een vergeten verhaal, dat met recht eindelijk aan het grote publiek wordt verteld. Het verhaal, het sterke acteerwerk en een soundtrack van de hand van Pharrell Williams maken HIDDEN FIGURES een film die je gezien moet hebben!
Synopsis
Hidden Figures is het ongelofelijke en nooit eerder vertelde verhaal van drie briljante Afro- Amerikaanse vrouwen die voor de NASA werkten. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

Cast
De cast van HIDDEN FIGURES, geregisseerd door Theodore Melfi, werd het hele awardseizoen geroemd vanwege de sterke acteerprestaties. Oscarwinnares Octavia Spencer (The Help, Zootopia) werd voor haar rol als Dorothy Vaughan wederom genomineerd voor een Oscar. Eerder won zij een award voor haar rol in The Help. Ook Taraji P. Henson (Person of Interest, Empire) en zangeres en actrice Janelle Monáe weten te overtuigen als deel van het briljante trio dat zorgde voor een van de grootste doorbraken in de geschiedenis van de ruimtevaart. Andere grote rollen zijn weggelegd voor Kirsten Dunst (Fargo, Spiderman), Kevin Costner (Man of Steel) en Jim Parsons (The Big Bang Theory).
Blu-ray en DVD
De Blu-ray van Hidden Figures bevat talloze extra’s waaronder verwijderde scenes, een making of, een kijkje achter de schermen en audiocommentaar van regisseur Theodore Melfi en Taraji P. Henson. Ook op de DVD staan leuke extra’s. Naast het kijkje achter de schermen en audiocommentaar, bevat de DVD de specials ‘Geen Grenzen – Het leven van Katherine Johnson’ en ‘De komma verplaatsen – Een eerbetoon aan Katherine Johnson’.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

IT grootste horrorfilm ooit in Nederland

De nieuwe verfilming van Stephen King’s bestseller IT is met een opbrengst van €3.083.101 de grootste horrorfilm ooit in Nederland. ...