Home Movies Schiphol stelt zich (tijdelijk) open voor Intergalactisch verkeer

Schiphol stelt zich (tijdelijk) open voor Intergalactisch verkeer

by Mark van Truijen

Voor de release van de nieuwste Star Wars-film Solo: A Star Wars Story, stelt Schiphol een vernieuwend stukje ruimtegebruik vrij op het Jan Dellaertplein. Een parkeerplek van 16 meter breed en 24 meter hoog, in de vorm van de Millennium Falcon, waar bezoekers aan boord stappen voor dat zij hun reis maken naar een ‘’galaxy’’ hier ver vandaan.

Of je nu naar Hoth of Jakku gaat, Schiphol gelooft ook wel écht in de kracht van de Lage Landen als trekpleister, en gaat zelfs op intergalactisch vlak nu de uitdaging aan. Het plein bij de bushaltes voor Schiphol, het Jan Dellaertplein, is tijdelijk omgetoverd tot een Millennium Falcon ‘’parkeerplek’’. Een vernieuwend stukje ruimtegebruik, waar je ook jezélf nu tijdelijk buiten kunt parkeren om lekker van het zonnetje te genieten… of even een frisse neus te halen. Altijd fijn voordat je SOLO (of juist mét co-piloot) naar je bestemming vliegt.

 

Aan boord op de Millennium Falcon

De tijdelijke parkeerplek is gemaakt door kunstenares Natascha Hoogland. Zij creëerde op het plein een Millennium Falcon van 16 meter breed en 24 meter hoog met kalkverf. Het materiaal van het ruimteschip is gemaakt van kalkverf, een gepigmenteerde krijtverf dat zeer milieuvriendelijk en oplosbaar is. Door de aard van het materiaal kun je daarom ook maar tijdelijk aan boord stappen op de Millennium Falcon.

Don’t go solo to SOLO

Afgelopen maandag ging Solo: A Star Wars Story in première op het filmfestival in Cannes. Naast regisseur Ron Howard en de cast, waren ook Chewbacca en de Stormtroopers aanwezig op de rode loper in Cannes. Vanaf woensdag 23 mei draait Solo: A Star Wars Story in de Nederlandse bioscopen.

Flying SOLO today? Vergeet dan niet je Han-bagage netjes op te bergen!

SOLO: A Star Wars Story – 23 mei in de bioscoop.

Wie is jouw co-piloot? #BeMyWookiee #SoloNL

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x