donderdag , 21 september 2017

Fashion Chicks Review

Ook dit keer wanen we ons weer door het bos van eigen bodem. 2015 was het jaar waarop Nederlandse film na film in de bioscopen verscheen, zo ook Fashion Chicks, dé chickflick over drama, liefde en mode. Hollywood zag potentie in deze ingrediënten en kocht daarom het scenario maar al te graag over. Gelijk hebben ze! Of toch niet?

Esmee (Liza Sips) is een verlegen meisje met gevoel en passie voor mode. Door haar lage budget kan zij geen designer kledij betalen en populariteit status werkt ook niet echt mee. Wanneer ze dan toch wordt aangenomen bij hét modebedrijf Wolff Fashion begint het balletje te rollen. Van magazijnmedewerkster naar famous blogger ‘Lizzy’ die tijdens de Fashion Week social media doen laten ontploffen. Esmee leidt een dubbelleven waarbij Lizzy de overhand neemt. Nu is het aan haar om onderscheidt te maken in wat nou écht belangrijk is.

Gooi de succesfactoren van de grootste hits zoals The Devil Wears Prada, Mean Girls en Hannah Montana door elkaar en je krijgt een succesfilm. Althans dit is wat regisseur Jonathan Elbers moet hebben gedacht toen hij aan dit project begon. Toch is het wel een beetje afgezaagd om een onpopulaire scholiere, in een ietwat slonzige outfit, bij hét gewilde mode bedrijf stage te laten lopen wat uitloopt op een dubbel leven. Hannah Montana’s best of both worlds is hier flink uitgebuit en nog steeds komt het verhaal niet van de grond.

De acteurs doen leuk hun best en het plezier straalt er vanaf, maar zoals gewend kan dit ook wel weer als overdreven worden beschouwd. Heus bloggerwereld wordt uit de kast getrokken met verschijnen van o.a. Masha Feoktistova en partyplanner Hella Huizinga. En mocht dit de kijker nou niet over de streep trekken is er ook altijd nog de troef van Boyband B-Brave met al hun charmes en muziek.

De insteek is direct op de doelgroep gericht en ook social media zoals Snapchat, Instagram en Twitter komen vaak genoeg aanbod. De scenes zijn dynamisch en ook op het camerawerk is weinig aan te merken. Victoria Koblenko lijkt de enige die haar rol serieus neemt waardoor je als kijker toch vaak hoopt dat ze weer snel in beeld zal verschijnen. Maar zelfs zij kan deze film niet redden.

Fashion Chicks zit camera technisch goed in elkaar, maar het scenario is een complete rip-off van andere (veelal meer) succesvolle tienerfilms. Wij zijn benieuwd hoe Hollywood dit in het vat gaat gieten.

fashion-chicks

About Overige Redacteuren

Dit zijn berichten van oude redactie leden, onder andere Ilse, Thomas en Peter.

Check Also

Eerste trailer TOMB RAIDER gelanceerd – Vanaf 15 maart 2018 te zien in de bioscoop

Het lot van de mensheid rust in haar handen. Alicia Vikander is Lara Croft.